ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (2024)

Pepijn van Wezenberg

Gisteren, 17:22 10 minuten leestijd

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (2)

240830 _spo_Reactie Alex Schalk na ADO - Excelsior _INT

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Excelsior. In eigen huis werd het in de tweede helft een lijdensweg voor de mannen van Darije Kalezic: 0-5.

ADO was in de eerste helft slordig en leverde de bal meerdere malen zonder tegenstander in de buurt in. Alleen Daryl van Mieghem was even gevaarlijk.

Bij de bezoekers zag het er mede dankzij de behendige buitenspelers een stuk flitsender uit. ADO kwam na twintig minuten goed weg, toen een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Maar amper een minuut later was het alsnog raak. Noah Naujoks rondde een prachtige steekpass keurig af.

Gelijkmaker blijft uit

De thuisploeg schoot na rust uit de startblokken, maar stuitte telkens op de doelman van Excelsior. In een korte wervelende storm creëerde ADO meer dan in de hele eerste helft samen en mocht het een wonder heten dat de gelijkmaker niet viel.

Excelsior strafte Haagse slordigheden genadeloos af, waardoor de wedstrijd na iets meer dan een uur al leek beslist. Het stond toen al 0-3. Oud-ADO-speler Mike van Duinen pikte ook nog zijn graantje mee en scoorde na bijna vier jaar weer een officiële treffer.

240830 _spo_Reactie Tim Coremans na ADO - Excelsior _INT

Lees hier de wedstrijd terug:
ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam: 0-5 (0-1)

• 22. 0-1 Naujoks
  • 59. 0-2 Omorowa
  • 63. 0-3 Hatenboer
  • 83. 0-4 Van Duinen
  • 88. 0-5 Armantrading

23.30 uur - Vier spelers opgeroepen voor nationale elftal

Vier spelers zijn de komende twee weken actief bij het nationale elftal van hun land. Rafael Struick (Indonesië), Kilian Nikiema (Burkina Faso), Sekou Sylla (Guinee) en Silvinho Esajas (Suriname). Voor Esajas is het de eerste keer dat hij is opgeroepen.

23.15 uur - Interlandperiode

Volgende week komt ADO Den Haag vanwege de interlandperiode niet in actie. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat op vrijdag 13 augustus op het programma, uit tegen FC Den Bosch.

23.00 uur - Reacties doelman Tim Coremans en aanvoerder Alex Schalk.

Sippe gezichten na afloop. Tim Coremans geeft aan het idee te hebben dat zijn ploeg het na de 0-2 liet lopen. Aanvoerder Alex Schalk benoemt de effectiviteit van Excelsior. De volledige interviews met Coremans en Schalk zijn hierboven te vinden.

21.54 uur - Reacties halen

Aan de ongeslagen status van ADO is een einde gekomen. Later vanavond zijn de reacties te lezen in dit blog en via de sociale mediakanalen van Omroep West.

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (3)

90. Afgelopen: 0-5.

88. 0-5: En daar is de volgende. ADO wordt gekleineerd als Jerroldino Armantrading in alle vrijheid de 0-5 tegen de touwen schiet.

82. 0-4: Mike van Duinen maakt er een lijdensweg van voor zijn geel-groene liefde. Na 1.346 dagen scoort de spits weer eens. Het is de vierde treffer van de bezoekers deze avond.

80. De krachten leken bij ADO al een tijdje weggevloeid, maar Lee Bonis toch weer een kans. De spits wordt weggestuurd en haalt vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit. De bal gaat, zoals zo vaak in de tweede helft, voorlangs.

75. Het Haags Kwartiertje is aangebroken, maar de sfeer op de tribunes wordt voornamelijk gemaakt door de supporters in het uitvak.

68. Dano Lourens is bij ADO binnen de lijnen gekomen. Mike van Duinen is inmiddels bij Excelsior in de ploeg gekomen.

65. Jari Vlak krijgt een gele kaart.

63. 0-3: Je begint je af te vragen hoe dit mogelijk is, want de wedstrijd lijkt opeens beslist. ADO mist na rust kans op kans, maar wordt bij fouten genadeloos afgestraft. In alle vrijheid schiet Cedric Hatenboer de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek.

59. 0-2: ADO krijgt de spreekwoordelijke deksel op de neus. Net als voor rust is ADO slordig, waarna Richie Omorowa de bal in een leeg doel kan schuiven. Deze 0-2 is volledig tegen de verhouding in en pijnlijk voor ADO, dat zo goed aan de tweede helft was begonnen.

55. Linksback Sekou Sylla raakt de lat! Vanuit een moeilijke hoek mikt hij op de verre kruising. Het is een wonder dat het nog steeds 0-1 staat, want ADO rijgt de kansen aaneen.

53. Ook invaller Daniel Granli maakt bijna een doelpunt. Zijn schot van dichtbij wordt geblokt.

51. ADO groeit in de wedstrijd en is opnieuw levensgevaarlijk. Juho Kilo stuurt Lee Bonis weg, die knap wegdraait. Doelman Calvin Raatsie moet zij uiterste best doen om de gelijkmaker te voorkomen.

50. Het scheelt centimeters! Bijna komt ADO op gelijke hoogte als een vrije trap net niet wordt binnengegleden. Drie spelers van ADO komen een teenlengte te kort.

46. ADO is direct gevaarlijk, via Daryl van Mieghem die de bal hoog de tribunes in schiet. Lee Bonis was weg en gaf de bal mee aan Joel Ideho. Van Mieghem haalde in alle vrijheid uit vanaf de rand van het strafschopgebied. In deze counter had meer gezeten.

46. De tweede helft is begonnen. Darije Kalezic heeft één wissel doorgevoerd. Matteo Waem is in de kleedkamer achtergebleven. Daniel Granli is zijn vervanger.

20.57 uur - Perskamer
In de perskamer wordt de eerste helft nabesproken. Vooral de rechtsbuiten van Excelsior, Seydou Fini, heeft indruk gemaakt. Meerdere malen gaf hij ADO-verdediger Sekou Sylla het nakijken.

Rust: 0-1
Excelsior staat halverwege op een terechte voorsprong. ADO was slordig en creëerde amper uitgespeelde kansen.

45+1. Op slag van rust krijgt Excelsior een gigantische mogelijkheid om er 0-2 van te maken. Na een razendsnelle uitbraak staat Noah Naujoks oog in oog met doelman Tim Coremans, die uitstekend redt.

45. De extra tijd bedraagt twee minuten.

41. Excelsior-speler Ilias Bronkhors krijgt een gele kaart. Een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander levert niks op voor ADO. De bal gaat voorlangs, wat tekenend is voor de eerste helft van ADO. De passing is onvoldoende.

40. De tot dusver onzichtbare Lee Bonis probeert het van afstand, maar zijn lage inzet vliegt meters naast het doel van de bezoekers.

32. Opnieuw stuurt Excelsior-rechtsbuiten Seydou Fini ADO-linksback Sekou Sylla het bos in. De voorzet eindigt in de handen van Tim Coremans.

30. ADO heeft in het eerste halfuur weinig uitgespeelde mogelijkheden gecreëerd. Op een schot van Daryl van Mieghem na zijn het de bezoekers die voor gevaar zorgen. ADO is tot nu toe slordig in de opbouw, met de 0-1 na 22 minuten als resultaat. Spits Lee Bonis is nog niet in het spel voorgekomen.

29. Matteo Waem ligt geblesseerd op de grond en wordt verzorgd. De verdediger loopt voorzichtig naar de kant, maar kan toch doorspelen.

22. 0-1: Amper een minuut na het afgekeurde doelpunt is het alsnog raak voor Excelsior. ADO is slordig in de opbouw en levert de bal in bij Arthur Zagré. De linksback geeft de bal met de buitenkant van zijn voet mee aan Noah Naujoks, die geen fout maakt. Hij schuift de bal langs Tim Coremans.

20. Doelpunt afgekeurd! Richie Omorowa tikt de bal achter doelman Tim Coremans, maar staat in buitenspelpositie. Vooral de actie ervoor was van grote schoonheid. Seydou Fini stuurt de complete ADO-verdediging het bos in en speelt linksback Sekou Sylla door zijn benen. ADO komt hier heel goed weg.

17. Sekou Sylla is mee naar voren. Zijn lage en bovenal harde knal bereikt net geen Haags been. Een Excelsior-speler raakt de bal aan, waardoor ADO een hoekschop krijgt. Deze levert niks op.

13. In het uitvak is een supporters die een gele kaart heeft meegenomen en deze vrolijk toont wanneer Arthur Zagré naar de grond wordt geschopt. De overtreding was van ADO-verdediger Silvinho Esajas. Scheidsrechter Stan Teuben houdt zijn kaarten op zak.

10. Tim Coremans tikt de bal schitterend uit de kruising. ADO krijgt een vrije trap moeilijk weg, waarna de bezoekers vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen. De bal vliegt net niet de bovenhoek in.

6. Daryl van Mieghem krijgt de eerste grote kans van de wedstrijd. Alex Schalk steekt Daryl van Mieghem weg. De aanvaller schiet centimers voorlangs. Zijn gevaarlijke poging zorgt voor enthousiasme bij het publiek.

5. De uitsupporters hebben het uitvak voor bijna de helft weten te vullen.

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (4)

3. Excelsior is gevaarlijk via de linkerkant van het veld, maar voorzetten van Jacky Donkor komen niet aan.

20.01 uur - Wedstrijd begonnen

De bal rolt. Wanneer Daryl van Mieghem vandaag bij een doelpunt betrokken is, is hij de eerste speler die dit lukt sinds 2011. Destijds was dit 'de Russische Tsaar' Dmitry Bulykin.

19.58 uur - Oh Oh Den Haag

Terwijl spelers het veld betreden, galmt Oh Oh Den Haag door de speakers.

19.55 uur - Spandoek

Op Midden-Noord tonen de supporters een groot spandoek. TIjdens de opkomst van de spelers komt er groen-gele rook onder het spandoek vandaan

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (5)

19.45 uur - 'Waar zijn die handen?'

Zanger Wesley de Bruin zweept het publiek op. 'Laat de zon in je hart', galmt het door het stadion. De supporters hebben nog ruim een halfuur om de zon in hun hart te laten, omdat het alweer steeds vroeger donker wordt.

19.40 uur - Vertrouwen

Aad, een van de gastheren in de perskamer, heeft er vertrouwen in. '2-1!' klinkt het overtuigend. Maar of hij gelijk gaat krijgen ... Dat zie je in dit liveblog.

19.30 uur - Van Duinen op de bank

Oud-ADO-speler Mike van Duinen begint vanavond op de bank bij de bezoekers. De 32-jarige spits kwam in de voorgaande drie speelronden telkens in het slot van de wedstrijd als invaller binnen de lijnen.

19.20 uur - Warming-up doelman Tim Coremans

Beide teams zijn begonnen aan de warming-up. Doelman Hugo Wentges ondersteunt Tim Coremans in zijn voorbereiding. Wentges heeft aangegeven nog niet op zijn gewenste niveau te zitten en er daarom bewust voor gekozen een pas op de plaats te maken.

19.10 uur - Opstellingen

ADO Den Haag begint vanavond met dezelfde elf als vorige week tegen FC Volendam. Toen werd met 2-1 gewonnen. Lee Bonis maakte in die wedstrijd zijn debuut. Vanavond hoopt hij zijn eerste treffer in het geel-groen te maken.

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Van der Sloot, Esajas, Waem, Sylla; Vlak, Kilo, Schalk; Van Mieghem, Bonis, Ideho

Opstelling Excelsior: Raatsie; Bronkhorst, Warmerdam, Widell, Fini, Omorowa, Zagré, Naujoks, Hartjes, Donkor, Hatenboer

18.15 uur - Blikkie terug

Bijna negen jaar geleden ging verslaggever Jim van der Deijl samen met Bas Muijs op bezoek bij Mike van Duinen. De spits speelde op dat moment bij het Duitse Fortuna Düsseldorf. Klik hier voor een kort blikkie terug:

18.00 uur - Oude bekende in Rotterdam

Een bekend gezicht in de selectie van Excelsior. Mike van Duinen, die 117 wedstrijden voor ADO speelde en daarin dertig keer scoorde, keert terug in ‘zijn stadje’. De laatste keer dat de Hagenaar trefzeker was, is exact 1.346 dagen geleden. Namens PEC Zwolle scoorde hij op 23 december 2020 uitgerekend tegen ADO.

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (6)

17.45 uur - Feitje voor het avondeten

Bij Excelsior staat Arthur Zagré vanavond zeer waarschijnlijk op de linksbackpositie. De 22-jarige verdediger speelde in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en verkaste in 2019 op 18-jarige leeftijd voor tien miljoen euro naar AS Monaco. Zagré speelde de afgelopen jaren voor de belofteploeg van FC Utrecht.

17.15 uur - Nieuwe DHFM-verslaggever Gert Barnhoorn

Waar de afgelopen seizoenen Pim Markering namens Den Haag FM te horen was als een van de vaste verslaggevers, neemt Gert Barnhoorn vanaf dit jaar zijn plek over. Gert, die de afgelopen seizoenen voornamelijk als verslaggever te horen was in de uitzending Radio West Sport, staat te trappelen. 'Ik ben ontzettend blij met dit vertrouwen. Ik heb er zin in.'

ADO krijgt harde dreun tegen Excelsior: 'We lieten het lopen' (7)

17.00 uur - Slechte herinneringen aan Excelsior

Wedstrijden tegen Excelsior zijn de afgelopen jaren geen succes gebleken voor ADO Den Haag. De Kralingers waren vorige jaar in de halve finale van de play-offs te sterk, waarbij vooral de 7-1 nederlaag in de uitwedstrijd op zijn zachtst gezegd 'pijnlijk' te noemen is. Twee jaar eerder ging het óók in de play-offs mis, na een memorabele finale.

16.30 uur - Welkom op het liveblog

Goedemiddag! Ik ben Pepijn van Wezenberg en neem je vandaag samen met verslaggevers Haniff Harharah en Gert Barnhoorn mee naar de wedstrijd ADO - Excelsior. De laatste updates vind je vandaag in dit bericht en vanaf 20.00 uur op Radio West.